Atlas of Feelings & Character Qualities

Presented is the interactive  Atlas of Feelings.

The Plutchik‘s wheel was converted into the „vortex“ model, whereby the most gentle emotions are inside of the wheel, whereas the rudest are outside. This relates emotions to a variety of physical and mathematical phenomena, suggesting that they are at the very source of consciousness and physical reality:
Plutchik and Unity of Opposites

Toliau skaityti „Atlas of Feelings & Character Qualities”

Kompleksinis Mąstymas ir Vilkanastrų Liepa

Puikus pavyzdys, kaip „Pikto Genijaus” Protas nesutaria su Širdimi (žr Apie Mąstymo Prigimtį): Druskininkų savivaldybės karas prieš šimtametę liepą, prisidengiant  būtinybe tiesti kelią, kuriam ta liepa gali ir netrukdyti (jei susiaurint kelio apsaugos zoną), tačiau mero užsispyrimas ir lankstumo stoka paverčia situaciją į binarinį pasirinkimą: arba kelias, arba liepa. Alternatyva – kompleksinis mąstymas, nutiesiant kelią ir išsaugant liepą, ugdant pagarbą medžiams ir vieni kitiems, ir tokiu būdu sudarant prielaidas gražesnės ateities kūrybai.  Toliau skaityti „Kompleksinis Mąstymas ir Vilkanastrų Liepa”

Trigonometrija – Mokslas apie Žmonių Santykius

Kaip „atgaivinti” trigonometriją, kad ji taptų visiems įdomi ir naudinga? Parodyt, kad ji atspindi mūsų vidinio pasaulio dėsningumus ir apsprendžia tarpusavio santykius! Kiekvienas daugiakampis – tai mūsų jausmų ir minčių rezginys, atspindintis mūsų savijautą ir ateities įvykius.  Toliau skaityti „Trigonometrija – Mokslas apie Žmonių Santykius”