Iš ko susideda Moralinės Savybės

Čia parodoma, kaip mūsų jausmai formuoja mūsų gi Moralines savybes. Dešinėje parodyti Pilnaverčiai Jausmai , formuojantys teigiamas savybes („dorybes”), kairėje – nepilnaverčiai, iš kurių gauname neigiamas savybes („niekšybes”). Fokusas tame, kad labai nežymūs pradinių jausmų pokyčiai veda prie labai skirtingų rezultatų.

Pvz., kai jungiasi Užtikrintumas su Abejone (Ramybe), gaunam Vadovavimą (Lyderiavimą), o kai jungiasi Naivumas (nepilnavertis užtikrintumas) su Vertinimais (nepilnaverčia abejone) – gaunam barnius. Panašiu būdu Pagarbus Šeimininkavimas pakeičiamas cinizmu, vyriškas ryžtingumas – skundimu(si), moteriškas rūpestingumas – lepinimu, ir t.t. Rezultate gaunam šiuolaikinį Neharmoningą pasaulį, kurį pakeisti ne taip jau lengva…

Duotame faile parodytos tik pagrindinės moralinės savybės, kurios gaunasi, besijungiant „ortogonaliems” jausmams, iš kurių sudaryta mūsų Siela (žr. Jausmų Atlasą). Kiekviena iš duotų savybių turi daug varijacijų. Viso egzistuoja 24! x e ~ 10^24 galimų varijacijų.

Jausmų Balansavimas detaliau
Moralinių Savybių Schema
Moral Quality Development
Asmenybės Bruožų Seka
Moral Qualities vs Big Five
Atlas w/Big Five


Filmukas: Jausmų Balansavimas
Filmukas: Moralinės Savybės Formuoja Protą

Plakatas: Moralinės Savybės Formuoja Gamtos Dėsnius
Plakatas: Ko Moko Periodinė Elementų Sistema
Filmukas: Atomų Sandara (antra dalis)


Jausminių Energijų Aprašymai
Dorovę ugdančios pamokėlės
Jausmų Atlasas


Apie mąstymo prigimtį

Nauja Pasaulėžiūra

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *