Ko moko periodinė elementų sistema?

Remiantis tuo, kad kiekvienas atomo elektronas atspindi tam tikrą jausmą arba mintį, Mendeleevo  periodinė sistema leidžia daryt daug įdomių išvadų apie mūsų jausminio ir/ar mentalinio pasaulio dėsningumus. Pvz. tai, kad vienu metu pildosi iškart keli elektronų sluoksniai, reiškia, jog vienu metu mąstom keliuose pasąmonės lygmenyse.

Tai, kad skirtingi elektronų lygmenys atitinka tam tikrus jausmų junginius, reiškia, kad atomų evoliucija apsprendžiama moralės ir dorovės principais, kuriais vadovaujasi ir žmonės.

Detaliau visa tai sekančiame plakate:
Ko moko periodinė sistema

Kitos įdomios išvados:

Tai, kad kiekviename periode atsikartoja tos pačios orbitalių konfigūracijos (s, p, d, f), reiškia, kad kiekviena mintis atsikartoja naujame pasąmonės lygmenyje su (truputį) nauja reikšme, arba (kas yra tas pats), kad kiekviena nauja mintis įtakoja visas kitas mintis.

Tai, kad pirmas periodas įjungia du elementus, o visi kiti atsikartoja poromis, reiškia, kad visos mintys irgi atsiranda poromis. Paskui seka „dvigubos poros”, kurių šviesoje permąstomos visos iki šiol buvusios mintys.

Viskas turi dvi „medalio puses”, todėl į viską būtina žvelgt iš dviejų priešingų pusių. Kitaip tariant, teisingas teiginys yra tas, kurio priešingybė irgi teisinga.

Stabilumas priklauso nuo jausmų ir minčių subalansuotumo. Pirma patirtis visad iššaukia krizę. Tačiau tą krizę įveikus, ateina pakilimas. Vidinės erdvės pojūtis iššaukia magnetizmą…


Tos pačios mintys filmukuose („atskiesta” šalutinėm detalėm, kurios gali erzint): Atomų Sandara – Pirma dalis ir Antra dalis


Elektroninių orbitalių konfigūracijos atspindi minčių vaizdinius, apsprendžiančius mūsų siekius ir veiksmus – Lothar Schafer: Quantum Reality and the Spiritual Mind


Alternative Periodic Tables

It’s not what we know (pranešimo slaidai)

Полезности по химии

 

Viena mintis apie „Ko moko periodinė elementų sistema?“

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *